Annons

De kan få SvD:s litteraturpris

Litteratur • Publicerad 2 november 2021
Balsam Karam är nominerad både till Svenska Dagbladets litteraturpris och till Augustpriset för sin roman "Singulariteten". Arkivbild.
Balsam Karam är nominerad både till Svenska Dagbladets litteraturpris och till Augustpriset för sin roman "Singulariteten". Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Balsam Karam, Maxim Grigoriev och Agnes Lidbeck är nominerade till Svenska Dagbladets litteraturpris som delas ut i december. Balsam Karam har chans att få priset för sin roman "Singulariteten" och Maxim Grigoriev för romanen "Europa" – båda är för övrigt nominerade även till årets Augustpris.

Agnes Lidbeck kan få Svenska Dagbladets litteraturpris för sin senaste roman "Nikes bok". Priset är på 30 000 kronor och har delats ut sedan 1944 till en författare vars "författarskap är under stark utveckling". I fjol gick det till Karin Smirnoff för sviten om Jana Kippo.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons