GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Demokrati, corona och Belarus – samtal på Rikstolvan

Lördagens litteratursamtal på Rikstolvans galleri handlar om demokrati, situationen i Belarus och corona.
Järrestad • Publicerad 12 augusti 2021
Åsa Wikforss, professor i teoretisk filosofi, är aktuell med en ny bok om demokrati.
Åsa Wikforss, professor i teoretisk filosofi, är aktuell med en ny bok om demokrati.
Foto: Henrik Montgomery/TT

Filosofen, författaren och Akademiens ledamot Åsa Wikforss är centralperson när Rikstolvans håller i ett nytt program om litteratur idag (14/8, kl 17). För på plats ska hon ha ett samtal med Carl Tham (politiker med mera) om sin nya bok ”Därför demokrati”.

Och ämnet är just detta, demokratins styrkor och utmaningar i våra tider.

Deras samtal kommer varvas med dikter av den nya Skillingebon Rolf Almström, samtliga ur hans kommande bok ”I coronans tjänst”.

På plats är även redaktörerna bakom den nya boken som lyfter fram situationen i Belarus, ett år efter valet som har lett till kraftfulla protester. Antologin utkom för en vecka sedan och heter ”Ett år i Belarus”.

Sune JohannessonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.