Annons

"Den osynlige mannen" är död

Nöje • Publicerad 26 september 2023
Skådespelaren David McCallum blev tonårsidol i samband med sin roll som hemlig agent i den amerikanska tv-serien "Mannen från Uncle". Arkivbild.
Skådespelaren David McCallum blev tonårsidol i samband med sin roll som hemlig agent i den amerikanska tv-serien "Mannen från Uncle". Arkivbild.Foto: AP/TT

Skådespelaren David McCallum, känd för sina roller som rättsläkare i tv-serien "NCIS" tillika hemlig agent i "Mannen från Uncle", har avlidit 90 år gammal.

McCallum somnade in somnade in på sjukhus omgiven av sin familj på måndagen, uppger tv-bolaget CBS i ett uttalande.

Annons

Skotskfödde McCallum slog igenom i mitten av 60-talet som Napoleon Solos ständige kollega Illja Kurjakin, som gavs det ena omöjliga uppdraget efter det andra i den amerikanska spionserien "Mannen från Uncle". Han var även känd för sin roll i tv-serien "Den osynlige mannen", som delvis utspelade sig i Stockholm sändes i SVT i slutet av 70-talet.

40 år senare återkom McCallum i rutan som den excentriske rättsläkaren Donald "Ducky" Mallard i kriminalserien "NCIS".

"David var en begåvad skådespelare och författare, och älskad av många runt om i världen. Han levde ett otroligt liv, och hans arv kommer för alltid att leva vidare", skriver CBS i uttalandet .

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons