Annons

Dietz och Gårdinger leder knasiga dueller

Människor, maskiner och djur möts i den ena duellen knasigare än den andra. Margaux Dietz och Pontus Gårdinger leder underhållningsprogrammet "Duellen" i vår.
Tv • Publicerad 8 mars 2021
Pontus Gårdinger och Margaux Dietz leder "Duellen".
Pontus Gårdinger och Margaux Dietz leder "Duellen".Foto: Anders Wiklund/TT
Pontus Gårdinger och Margaux Dietz.
Pontus Gårdinger och Margaux Dietz.Foto: Anders Wiklund/TT

Fotbollsspelare som spelar fotboll med vr-glasögon, en flyttfirma som ska lösa en gigantisk Rubiks kub i form av flyttlådor och ett gäng massörer som ska tävla mot en juiceentreprenör i att pressa juice.

Det är några av de minst sagt udda duellerna i "Duellen", TV3 och Viaplays underhållningssatsning där de tävlande fajtas om en prispott på 50 000 kronor. Och det är just de galna duellerna som är tjusningen med programmet, menar programledarna Pontus Gårdinger och Margaux Dietz:

Annons

– Det är allt ifrån elitidrottare till vanliga människor, som är superduktiga på det de normalt gör och som plötsligt ska göra något helt annat. Många av deltagarna är sådana tävlingsmänniskor – de vill utmana sig själva och testa något nytt och vill verkligen vinna i de här konstiga grenarna. Det blir otroligt roligt och spännande, säger de.

Veteran och nykomling

Youtubeprofilen Dietz är ny i sammanhanget och är glad att ha Gårdinger vid sin sida.

– Jag har ju aldrig lett ett studioprogram på det här sättet tidigare. Därför kändes det väldigt skönt att Pontus ville leda det tillsammans med mig så jag hade en riktig veteran, en legend, vid min sida, säger hon.

– Margaux har blivit väldigt duktig på att inte kalla mig "gammal", hon säger saker som "erfaren" och "veteran" i stället, säger Gårdinger med ett skratt.

Att spela in ett stort underhållningsprogram mitt under brinnande pandemi är däremot en utmaning. Det blir många topsar i näsa och svalg för programledarna, men den största skillnaden är att ingen publik finns på plats i studion. Det gör att alla i produktionen måste ge ännu mer energi på plats, tror programledarna.

– Men samtidigt hade vi tävlande i studion som var så jäkla taggade, så de höll uppe energin på ett sätt som en publik hade gjort, säger de.

Familjeprogram

Men tv-tittarna kan ju förstås vara på plats från tv-soffan, och Dietz och Gårdinger är på det klara med vad de tror att tittarna kommer att uppskatta med "Duellen":

– Att man kan sitta hemma hela familjen och titta tillsammans, att man känner att man verkligen är med och tävlar och gissar på vem som ska vinna. Det kräver inga förkunskaper, det är superlätt att hänga med!

"Duellen" har premiär den 14 mars på TV3, Viaplay och Viafree.

Fakta: Pontus Gårdinger

Ålder: 56

Yrke: Programledare och producent

Har bland annat lett program i en rad olika kanaler sedan 90-talet, som Melodifestivalen och "900 sekunder" på SVT, "Mullvaden" och "Sanningens ögonblick" på Kanal 5 och "Jeopardy" på TV8. Har även medverkat i filmer och tv-serier som "Hundtricket" och "Nilecity".

Fakta: Pontus Gårdinger

Ålder: 30

Yrke: Bloggare, Youtube-profil, författare och programledare

Utsågs till årets influerare på Ellegalan 2018. Tävlade i TV4:s "Let's dance" samma år och ledde "Hemliga beundrare" på TV3 och Viaplay samma år. Startade även Youtubeprogrammet "Partitempen" 2018 då hon intervjuade samtliga partiledare inför valet. Har även skrivit två barnböcker.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons