Annons

Drake etta, tvåa och trea på USA-listan

Musik • Publicerad 16 mars 2021
Drake har fått sin åttonde etta på Billboards Hot 100. Arkivbild.
Drake har fått sin åttonde etta på Billboards Hot 100. Arkivbild.Foto: Richard Shotwell/AP/TT

Den kanadensiske hiphopstjärnan Drake har lyckats med något som ingen annan tidigare gjort, rapporterar Billboard.

Inte bara går hans "What's next" direkt upp på förstaplatsen på Billboard Hot 100 och blir Drakes åttonde listetta, hans låtar "Wants and needs" och "Lemon pepper freestyle" tar sig samtidigt till platserna två respektive tre.

Annons

Det är första gången en artist lyckas lägga beslag på listans tre översta platser med tre helt nya låtar. Tidigare har bara The Beatles och Ariana Grande haft låtar etta, två och trea på listan, men de har behövt mer än en vecka på sig för den bedriften.

Även fjärdeplacerade Silk Sonics "Leave the Door Open" är en nykomling. Bakom gruppnamnet döljer sig Bruno Mars och Anderson Paak, vars samarbete nu alltså fått premiär.

Att alla fyra högst placerade låtarna är nykomlingar är även det en hittills unik händelse på den amerikanska topplistan.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons