Annons

"Draknästen" för spelutvecklare i Luleå

Spel • Publicerad 3 november 2022
Miljonregn väntas över spelutvecklare på konferensen Global top round, som hålls i Luleå. Arkivbild.
Miljonregn väntas över spelutvecklare på konferensen Global top round, som hålls i Luleå. Arkivbild.Foto: Martin Meissner/AP/TT

Nästa vecka samlas spelbolag från hela världen i Luleå för konferensen Global top round, där investerare letar guldkorn bland datorspel som är under utveckling. De tio spelbolag som blir utvalda beviljas minst 40 000 dollar (cirka 440 000 kronor), skriver NSD.

De senaste två åren har Global top round investerat cirka 230 miljoner kronor i över 50 olika spelföretag. Konferensen sker i samarbete med Arctic game, en organisation som hjälper spelföretag i Norrbotten och Västerbotten.

Annons

– Det är en konferens där 20 inbjudna spelbolag från hela världen får pitcha sina spel för investerare, säger Cherié Karlsson, projektledare på Arctic game, till NSD.

Hon beskriver konferensen som "Draknästet" men för spelutvecklare.

Även representanter från speljättarna Nintendo, Xbox och Ubisoft kommer att finnas på plats.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons