Annons

EA leder budkrig om Codemasters

Spelutvecklaren EA, som bland annat äger svenska Dice, vill köpa brittiska racingspelskaparen Codemasters. Ett budkrig med den amerikanska utgivaren Take-Two kan vara under uppsegling.
Spel • Publicerad 15 december 2020
EA vill köpa brittiska Codemasters. Arkivbild.
EA vill köpa brittiska Codemasters. Arkivbild.Foto: Gustav Sjöholm/TT

Den globala speljätten EA har lagt det hittills mest attraktiva budet på spelutvecklaren Codemasters. EA har lagt ett bud på 1,2 miljarder pund, motsvarande drygt 13,5 miljarder kronor, vilket trumfar amerikanska Take-Twos tidigare bud på en miljard pund, rapporterar Eurogamer.

Brittiska Codemasters har skapat spel i mer än 30 år, framför allt racingspel som "Dirt" och "Formula one". Codemasters styrelse rekommenderar nu ägarna att acceptera EA:s bud.

Annons

Även EA har en del bilspel under bältet, framför allt "Need for speed"-serien, och ser tillväxtpotential för racinggenren, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

EA hoppas på att affären ska vara i hamn under nästa års första kvartal, men Take-Two, som bland annat är utgivare för "GTA" och "Borderlands", kan fortfarande sockra sitt bud.

"Take-Two överväger nu sin ställning gentemot Codemasters och ytterligare uttalanden kommer att göras när det är lämpligt", skriver Take-Two i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons