Annons

Efter Golden Globe-hoten: reformer

Film • Publicerad 16 mars 2021
Tina Fey och Amy Poehler ledde årets Golden Globe-gala. Nu jobbar organisationen bakom galan på att återupprätta förtroendet. Arkivbild.
Tina Fey och Amy Poehler ledde årets Golden Globe-gala. Nu jobbar organisationen bakom galan på att återupprätta förtroendet. Arkivbild.Foto: NBC

Antalet medlemmar ska utökas till över 100 under året och minst 13 procent ska vara svarta. Så svarar den kritiserade journalistorganisationen Hollywood foreign press association, som ligger bakom Golden Globe-galan, när flera stora pr-firmor i Hollywood hotat att inte längre låta sina kända klienter medverka vid intervjutillfällen för organisationens medlemmar eller vid Golden Globe-galan i framtiden, rapporterar Deadline.

Hfpa har på sista tiden anklagats för korruption och det har också uppmärksammats att den relativt lilla men mäktiga gruppen inte har en enda svart medlem.

"Vi borde ha gjort mer, tidigare", skriver Hfpa i en kommentar.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons