Annons

Elaf Ali är nominerad till Slangbellan

Elaf Ali, Moa Backe Åstot samt Mårten Gisby och Henrik Johansson är årets nominerade till barn- och ungdomslitteraturpriset Slangbellan.
Litteratur • Publicerad 4 april 2022
Elaf Ali, från Bagdad, Fjälkinge och Kristianstad, utkom för ett år sedan med sin självbiografiskt förankrade bok om hedersförtryck.
Elaf Ali, från Bagdad, Fjälkinge och Kristianstad, utkom för ett år sedan med sin självbiografiskt förankrade bok om hedersförtryck.Foto: Mikael Persson

Elaf Ali nomineras för "Vem har sagt något om kärlek?", en bok som bygger på hennes egna erfarenheter av hedersförtryck under uppväxtens år i Kristianstad. Boken har rönt stor uppmärksamhet och bland de priser Ali har fått finns Kristianstadsbladets Kultur- ochy Nöjespris.

Moa Backe Åstot är nominerad för "Himlabrand" samt Mårten Gisby och Henrik Johansson för boken "Alba och landet bortom".

Annons

Priset på 30 000 kronor delas ut barnboksfestivalen Litteralund i Lund den 25 april.

Debutantpriset Slangbellan instiftades 1998 och delas ut av Sveriges Författarförbunds sektion för barn- och ungdomslitteratur. Med priset vill man lyfta fram debutanter och "stimulera till fortsatt författarskap". (TT)

Moa Backe Åstot.
Moa Backe Åstot.Foto: Fredrik Sandberg/TT
TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons