Annons

En riktigt spännande mysdeckare – helt utan mord

Kristina Appelqvist återkommer med sin tredje deckare utan mord. Feelgood? Mysdeckare? Nej, en spännande pusseldeckare. Recensenten Bengt Eriksson har en enda invändning: upplösningen är lite för löst hopknuten.
Recension • Publicerad 8 juni 2024 • Uppdaterad 13 juni 2024
Detta är en recension i Kristianstadsbladet. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Pusseldeckare

Vykort från en bortglömd prins

Författare: Kristina Appelqvist

Förlag: Piratförlaget

”Vykort från en bortglömd prins” är tredje delen i Kristina Appelqvists mysdeckarserie om Nina Storm.
”Vykort från en bortglömd prins” är tredje delen i Kristina Appelqvists mysdeckarserie om Nina Storm.Foto: Pressbild

Går det att skriva en bra deckare, både spännande och underhållande, utan något mord? Svaret är ja, när Kristina Appelqvist författar.

”Vykort från en bortglömd prins” är tredje titeln om Nina Storm, nu tillförordnad generaldirektör på Myndigheten för kulturstöd i Stockholm, och Diana Wikman, kallad ”Draken”, och avsatt som generaldirektör. Redan fiendskapen mellan Diana och Nina skapar spänning och den byggs på med en mystisk väska och tavelstölder från svenska myndigheter.

”Går det att skriva en bra deckare, både spännande och underhållande, utan något mord? Svaret är ja, när Kristina Appelqvist författar.”
Annons

Mycket av handlingen sker på Ninas ärvda prästgård i Mjöbäck, nu använd för konferenser. Ett par män som uppvaktar Nina får deckaren att dra åt feelgood – men författaren stannar i tid.

Titelns bortglömde prins kommer in först i slutet, så sent att upplösningens knutar blir löst knutna. Det är min – enda – invändning.

”Vykort från en bortglömd prins” av Kristina Appelqvist
”Vykort från en bortglömd prins” av Kristina Appelqvist
Bengt ErikssonSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons