Annons

Eric Saade: Likblek varje vecka

Inför varje "Let's dance"'-sändning går Eric Saade och gömmer sig bakom scenen.
Ingenting har gjort honom så nervös som att dansa pardans på bästa sändningstid, säger han.
Tv • Publicerad 6 maj 2022
Eric Saade kämpar mot nervositeten i "Let's dance" tillsammans med danspartnern Katja Lujan Engelholm.
Eric Saade kämpar mot nervositeten i "Let's dance" tillsammans med danspartnern Katja Lujan Engelholm.Foto: Jessica Gow/TT
Eric Saade och Katja Lujan Engelholm dansar rumba och jive i veckans "Let's dance".
Eric Saade och Katja Lujan Engelholm dansar rumba och jive i veckans "Let's dance".Foto: Jessica Gow/TT

Det närmar sig kvartsfinal i "Let's dance" och den här veckan får deltagarna en helt ny utmaning. Utöver en vanlig pardans, rumba i Eric Saades fall, dansar de ytterligare en. Skillnaden är att de inte får veta vilken till vilken låt – den får de först 20 minuter innan det är dags att gå upp på scenen.

– Jag har aldrig varit så nervös i hela mitt liv som jag har varit under "Let's dance". Jag är för långt utanför min komfortzon. Varje vecka står jag och är likblek innan jag ska gå in på golvet, berättar Eric Saade.

Annons

TT: Och då har du ändå uppträtt inför runt 180 miljoner tittare i Eurovision?

– Men det här är inte att uppträda riktigt, det här är inte jag och ingenting jag behärskar. Jag kastar mig ut, det blir en helt annan grej. Man känner sig så oskyddad och blottad.

Gömmer sig

Han berättar att danspartnern Katja Lujan Engelholm har fått vänja sig vid att han strax före sändning går och gömmer sig backstage för att hantera nervositeten.

– Det är därför jag inte syns lika mycket i greenroom som alla andra. De första veckorna var hon så orolig för att jag skulle försvinna eller dra i väg någonstans. Nu har hon insett att jag bara är själv bakom scenen, säger Eric Saade.

Saade har flera gånger fått frågan om att vara med i TV4:s dansprogram, men har tidigare alltid tackat nej. Det var först efter det att artisten medverkade i "Så mycket bättre" 2017 som han började känna sig bekväm med att visa en mer personlig sida i tv.

– Förr i tiden var jag väldigt inställd på att inte dela med mig av mitt privatliv, det hade med integritet att göra. Det är lätt att många ger för mycket av sig själv, och då ska alla ha åsikter. Det har jag varit ganska rädd för. Men ju äldre man blir desto mer slutar man bry sig.

Oviss utgång

TT: Vad tror du om dina vinstchanser?

– Jag tror att från och med den här veckan kan vad som helst hända. Fram tills nu har jag känt att vi som är kvar kanske var de som skulle vara kvar. Alla har varit fantastiska.

Som exempel tar han att Filip Dikmen fick full pott av juryn förra veckan, men tvingades trots det duellera om den sista platsen i resultatshowen.

– Det känns väldigt ovisst, den som underhåller bäst kommer nog att vinna.

Annons

För att dansa lördagens första dans, rumban, konstaterar Eric Saade att han måste plocka fram sin romantiska sida. Men han tjuvstartar med romantiken redan på fredag, när han släpper sin första singel på länge, "Naked love".

– Den handlar om när man träffar en person som förändrar en till det bättre och har en förmåga att se rakt igenom en. Det är någonting jag verkligen har upplevt. Det är svårt att hinna med musiken när man dansar varje vecka, så det är skönt att hinna med lite, säger han.

Fakta: Veckans danser

Marie Mandelmann och Jonathan Näslund: jive och cha cha.

Filip Dikmen och Linn Hegdal: samba och cha cha.

Eric Saade och Katja Luján: rumba och jive.

Aron Andersson och Jasmine Takacs: paso doble och samba

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons