Annons

Falciani: "PH är ett perfekt programledarjobb"

Det är dags för en ny säsong av "Paradise hotel", och den här gången checkar också en ny programledare in.
Tv • Publicerad 12 mars 2021
Nicole Falciani är ny programledare för "Paradise hotel".
Nicole Falciani är ny programledare för "Paradise hotel".Foto: Anders Wiklund/TT
Nicole Falciani leder den 16:e säsongen av "Paradise hotel" som har premiär den 15 mars. Pressbild.
Nicole Falciani leder den 16:e säsongen av "Paradise hotel" som har premiär den 15 mars. Pressbild.Foto: Nordic Entertainment Group

Drama, kärlek, fest, svek och taktik. "Paradise hotel"-säsongerna brukar inte lämna tittarna oberörda och programmet har många hängivna fans. Programmets nya programledare, influeraren Nicole Falciani, har kompisar som hör till de "helt besatta" PH-tittarna men hennes egen konsumtion av realitysåpan har varit mer modest.

– Det är klart att jag har tittat, jag är ju helt rätt målgrupp. Och det känns helt klart som ett perfekt första programledarjobb. Det var väldigt kul att jobba utomlands också, jag är ju fri att göra det eftersom jag inte har barn och inte är bunden till Sverige på det sättet. Och vem tackar nej till att vara i Mexiko i tre månader, säger hon och skrattar.

Flera nyheter

Annons

Vårens "Paradise hotel"-upplaga har beskrivits som twisternas och kärlekens säsong, och innehåller flera nyheter utöver den nya programledaren. Tidigare deltagare som återvänder till hotellet kallas nu "wild cards", och parceremonierna kommer att äga rum vart fjärde avsnitt i stället för vart tredje som tidigare säsonger. Programmet sänds fortfarande i tre avsnitt varje vecka.

Nicole Falciani tar över programledarrollen från Rebecca Stella, som i sin tur ersatte Malin Gramer. Falciani har dock varit noga med att sätta sin egen prägel på sitt nya jobb.

– Vi tre är ju olika personer, så vi har olika uttryckssätt. Min programledarstil speglar nog väldigt bra hur jag är i mitt privatliv. Lite rolig, försöker vara lättsam. Jag har väldigt nära till skratt, för det har jag privat också. Man vill ju att deltagarna ska känna sig trygga med en och ha roligt själva. Om jag inte bjuder på mig själv gör ju inte de heller det, säger hon.

Verklighetsflykt

Att "Paradise hotel" återkommer år efter år tror Nicole Falciani beror på att tittarna gillar att sugas in i något som är långt ifrån den egna vardagen. Att låsas in med tio helt främmande människor och att dricka alkohol varje kväll hör kanske ändå inte till vanligheterna för de flesta.

– Och jag tror att alla kan skriva under på att man älskar drama, så länge man inte är med om det själv! Särskilt nu under pandemin när ens eget liv är så tråkigt, då blir det ännu roligare att titta på något som är långt från ens verklighet, säger hon.

"Paradise hotel" sänds på Viaplay och Viafree med start den 15 mars.

Rättat: I en tidigare version av texten förekom en felaktig uppgift om hur ofta parceremonierna i programmet hålls.

Fakta: "Paradise hotel"

Bygger på ett amerikanskt format och sändes i Sverige första gången 2005 med Josefin Crafoord som programledare. Därefter har programmet letts av Tilde Fröling, Alex Schulman, Malin Gramer och Rebecca Stella.

Programmet går ut på att unga singlar bor på ett lyxhotell i Mexiko, där det gäller att varje vecka hitta en partner som man kan stå säkert med i en parceremoni. Det par som lyckas hänga kvar längst har chans att tävla om en halv miljon kronor.

Programmet utsågs till årets dokusåpa på Kristallengalan 2014.

Årets deltagare är:

Tilda Törnqvist, 23 år, Stockholm

Denise Melinn Licari, 20 år, Stockholm

Moa Lindgren, 21 år, Umeå

Annie Dahlberg, 24 år, Uddevalla

Lovisa Ille De Illyefalva Et Biha, 20 år, Malmö

Niklas Arleryd, 28 år, Söderhamn

Oscar Zachrison, 22 år, Helsingborg

Ikenna Abika, 26 år, Angered

Dennis Mlivic, 22 år, Helsingborg.

Säsongens inledande "wild cards" är:

Lisa Sidén, 20 år, Bro

Andy Fresh, 26 år, Stockholm

Bettina Buchanan, 25 år, Stockholm

Theo Pokorny, 23 år, Stockholm

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons