Annons

Filmstaden öppnar flera biografer i juni

Film • Publicerad 12 juni 2020
Filmstaden öppnar biografer i Stockholm, Malmö och Göteborg den 24 juni. Arkivbild.
Filmstaden öppnar biografer i Stockholm, Malmö och Göteborg den 24 juni. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Det kommer att vara möjligt att se Christopher Nolans nya film "Tenet" och Disneys "Mulan" på biograferna i sommar, i alla fall för den som bor i storstäderna.

Dagens Nyheter rapporterar att Filmstaden öppnar enstaka biografer i storstäderna efter midsommar.

Annons

– Vi har bestämt oss för att öppna några av biografer i Stockholm, Göteborg och Malmö den 24 juni. Vår ambition är att öppna alla våra biografer i hela landet under sommaren men exakta datum är beroende av filmpremiärerna. Vi hoppas mycket på slutgiltigt besked för storfilmer som Christopher Nolans "Tenet" och "Mulan", säger Helena Eklund, marknadschef på Filmstaden, till tidningen.

Biograferna i Mall of Scandinavia i Stockholm, Bergakungen i Göteborg, Storgatan i Malmö och Filmstaden i Västerås öppnar den 24 juni. Onsdagen den 1 juli öppnar preliminärt Filmstaden Helsingborg, Filmstaden Jönköping, Filmstaden Norrköping, Filmstaden Örebro, Filmstaden Umeå, Filmstaden Uppsala, Filmstaden Heron City och Filmstaden Söder i Stockholm samt Filmstaden Täby.

Ytterligare biografer runt om i landet planeras preliminärt att öppna under juli månad.

Rättad: I en tidigare version uppgavs fel månad i rubriken.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons