Annons

Flemming Rose: "Jag ångrar det inte"

Jyllands-Postens kulturchef Flemming Rose ångrar inte publiceringen av Muhammedkarikatyrerna, berättar han i en öppenhjärtig intervju med Göteborgs-Posten.
Kultur • Publicerad 21 juli 2008
Flemming Rose. Bild: John McConnico / AP / Scanpix
Flemming Rose. Bild: John McConnico / AP / ScanpixFoto: 

I september 2005 satte han den danska tidningen på världskartan när Jyllands-Posten publicerade de omtalade teckningarna på profeten Muhammed. Kulturchefen Flemming Rose har sedan dess levt under konstant hot men berättar för GP att han har lärt sig att leva med de nya förutsättningarna och tycker att det är värt priset.

- Säger jag nej skickar jag en mycket problematisk signal till dem som har försökt skrämma oss, nämligen att "hotar ni bara tillräckligt så gör jag som ni vill". Om jag omvänt säger att jag kommer att göra det igen är det många som kommer att tänka att jag är cynisk och kall. Oavsett vad jag svarar är det problematiskt, säger Flemming Rose till GP. (TT Spektra)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons