Annons

Frida Hyvönen släpper nytt på engelska

Musik • Publicerad 8 december 2020
Frida Hyvönen släpper albumet "Dream of independence" i mars. Pressbild.
Frida Hyvönen släpper albumet "Dream of independence" i mars. Pressbild.Foto: Studio Biblom Hjelte

Frida Hyvönen släpper ett album med elva nya låtar – alla med engelsk text. Skivan heter "Dream of independence" och blir ett kliv tillbaka till välkända marker. Frida Hyvönen debuterade med "Until death comes" 2005 och släppte sedan "Silence is wild" 2008 och "To the soul" 2012.

2016 bytte hon till svenska och släppte albumet "Kvinnor och barn", vilket gav henne två Grammis för årets textförfattare och årets kompositör. Hon har även tilldelats Nöjesguidens musikpris, Dagens Nyheters kulturpris och pris i kategorin pop på Manifestgalan.

De senaste åren har Frida Hyvönen bland annat tonsatt Lars Rudolfssons pjäs "Ilya" på Stockholms stadsteater och tidigare i höstas spelade hon live i Partille arena. "Dream of independence" släpps den 1 mars 2021.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons