Annons

Grönt ljus för Medeltidsveckan på Gotland

Kultur • Publicerad 6 mars 2021
Årets Medeltidsvecka i Visby blir av. I fjol var Medeltidsveckan enbart digital men "covidriddare" patrullerade staden i somras. Arkivbild.
Årets Medeltidsvecka i Visby blir av. I fjol var Medeltidsveckan enbart digital men "covidriddare" patrullerade staden i somras. Arkivbild.Foto: Sören Andersson/TT

Alla medeltidsälskare kan andas ut. Den traditionsenliga Medeltidsveckan på Gotland kommer att gå av stapeln i augusti – med vissa förändringar, skriver arrangörerna i ett pressmeddelande.

Evenemanget, som anordnas för 38:e gången, pågår den 8–15 augusti i Visby, och på grund av rådande coronaläge kan besökarna i år bland annat förboka sittplatser eller istället välja att delta på distans i digitala sändningar från festivalen.

Annons

“Det blir såklart stora förändringar på plats, och vi arbetar på en genomförandeplan med omställningar av både spelplatser och innehåll,” säger Christopher Sandberg, vd för Medeltidsveckan enligt pressmeddelandet.

Förra årets festival, som vanligtvis lockar omkring 40 000 besökare, hölls i renodlat digital form på grund av coronapandemin.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons