Annons

Gustav Lindh i ny stjärnspäckad dramathriller

Tv • Publicerad 14 september 2021
Gustav Lindh är en av huvudrollsinnehavarna i den nya dramathrillern "Hur man löser ett spaningsmord". Arkivbild.
Gustav Lindh är en av huvudrollsinnehavarna i den nya dramathrillern "Hur man löser ett spaningsmord". Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Discovery Plus utlovar en ny stjärnspäckad dramathriller baserad på boken "Hur man löser ett spaningsmord".

Oskar Söderlund, hyllad för sitt manus till actiondramat "Snabba cash", är manusförfattare och regisserar gör Gustav Möller med bland annat Oscars-bidraget "Den skyldige" på meritlistan.

Annons

Stjärnskottet Gustav Lindh och Clara Christiansson Drake är två av huvudrollsinnehavarna i serien som produceras av produktionsbolaget FLX, tidigare producenter av Netflixsuccéer som "Störst av allt" samt "Kärlek och anarki".

Joakim Palmkvists bok "Hur man löser ett spaningsmord" baseras på ett uppmärksammat svenskt rättsfall och beskrivs som "en psykologisk dramathriller i fem delar om hur en gammal släktfejd och ung himlastormande kärlek leder till en familjetragedi med dödlig utgång".

Serien planeras ha premiär under 2022.

Rättad: I en tidigare version fanns en felaktig uppgift om namnet på den nya serien.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons