Annons

Han får Beckers konstnärsstipendium

Konst • Publicerad 13 februari 2023
Jonatan Pihlgren får Beckers konstnärsstipendium 2023. Hans utställning på Färgfabriken i Stockholm öppnar den 22 april. Pressbild.
Jonatan Pihlgren får Beckers konstnärsstipendium 2023. Hans utställning på Färgfabriken i Stockholm öppnar den 22 april. Pressbild.Foto: Fredrik Åkum

Jonatan Pihlgren tilldelas Beckers konstnärsstipendium – 200 000 kronor samt en utställning på Färgfabriken i Stockholm i vår.

Konstnären är född 1993 och tog examen från Konsthögskolan i Umeå 2021. Han bor och är verksam i Göteborg. Hans främsta uttrycksform är måleri, men han arbetar även med skulptur och performance.

I sin motivering skriver juryn att Jonatan Pihgren är "instinktivt förankrad i en berättande expressiv tradition, men samtidigt, så uppenbart, kör sitt eget konstnärliga race helt utan skyddsnät" och att han i sin konst skapar "en värld såsom sedd genom en drömsk torktumlare där allt tar ett nytt spår, vildsint och farligt, men samtidigt innerligt och begrundande".

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons