Annons

Han får stort stipendium för Skogen

Konst • Publicerad 2 maj 2023
Johan Forsman, konstnärlig ledare för Skogen, får Dynamostipendiet. Pressbild.
Johan Forsman, konstnärlig ledare för Skogen, får Dynamostipendiet. Pressbild.Foto: Patricia Vane

Johan Forsman, konstnärlig ledare för konstscenen Skogen i Göteborg, får årets Dynamostipendium på 150 000 kronor av Bildkonstnärsfonden.

Stipendiet delas ut till personer som på eget initiativ åstadkommer nya arenor för samtidskonsten och nya möjligheter för konstnärer att möta publiken.

Annons

I ett pressmeddelande beskriver Bildkonstnärsfonden Skogen som en unik publik arena för performancekonst där ett 30-tal konstnärer är verksamma. Johan Forsman får stipendiet för "att han tillsammans med Skogen som kollektiv skapat ett enastående och dynamiskt publikt rum för scenkonst, film/video och samtidskonst".

Johan Forsman beskriver Skogen som en konstscen "byggd på samverkan, tillit, långsiktighet och omsorg" och ser själva stipendiet som "ett erkännande på att det faktiskt är möjligt."

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons