Annons

Han skapade "Trump's death clock"

Kultur • Publicerad 12 maj 2020
Dokumentärfilmaren Eugene Jarecki. Arkivbild.
Dokumentärfilmaren Eugene Jarecki. Arkivbild.Foto: Taylor Jewell/Invision/AP

Dokumentärfilmaren Eugene Jarecki ("Why we fight") har skapat ett nytt verk – högt ovan Times square i New York blinkar en digital annonstavla där siffror tickar fram i takt med att dödstalen i USA stiger. Jarecki kallar sitt crowdfinansierade verk för "Trump's death clock", och syftet är att visa hur långsamt Vita huset reagerade på coronaviruset, rapporterar The wrap.

Siffrorna bygger på en beräkning som gjorts av epidemiologerna Britta och Nicholas Jewell som har publicerats i New York Times och som visar att den slutgiltiga dödssiffran i USA hade kunnat minskas med 60 procent om Trump reagerat snabbare.

Annons

– Jag valde den studien och siffran för att lyfta fram en exakt tidpunkt för när den här presidentens beslut har påverkat människors liv, säger Jarecki.

"Trump death clock" sattes igång den 8 maj och sedan dess har antalet dödsfall som den visar ökat med 4 000.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons