Annons

Han vann "Sveriges mästerkock"

Vinsten i "Sveriges mästerkock" är en dröm som går i uppfyllelse. I kväll stod Adam Thulin som segrare i TV4:s mattlagningstävling.
Tv • Publicerad 6 april 2022
Adam Thulin. Pressbild.
Adam Thulin. Pressbild.Foto: Gabriel Liljevall/TV4
Alla deltagare i "Sveriges mästerkock" 2022. Pressbild.
Alla deltagare i "Sveriges mästerkock" 2022. Pressbild.Foto: Gabriel Liljevall/TV4

Det 21-åriga kafébiträdet från Katrineholm har varit många tittares favorit den här säsongen. Och efter att ha lagat sin trerättersmeny i finalen blev det till slut Adam Thulin som får ge ut en egen kokbok och vinner prissumman på 250 000 kronor.

– Det var helt overkligt där och då på plats, det tog ett par veckor innan polletten trillade ner. Under hela säsongen tog jag verkligen en tävling i taget och hade liksom inte tänkt på att ta mig till final. Jag var så fokuserad på att göra varje enskilt moment så bra som möjligt, säger han.

Chockad av stressen

Annons

Själva finalen beskriver han som "fantastisk och festlig", även om han var extremt fokuserad på matlagningen.

– Precis som under resten av tävlingen fokuserade jag bara på att laga så god mat som möjligt. Jag försökte att inte tänka på något annat eller någon annan, säger han.

TT: Var det något som överraskade dig med "Sveriges mästerkock", eller var det som du hade tänkt dig?

– Det var verkligen en överraskning hur jag hanterade stressen i början, särskilt i Gävle. Det chockade mig hur mycket sämre man blev jämfört med hemma där man vet var alla grejer är och kan sin spis. Jag hade inte haft en tanke på hur jag skulle påverkas av hela situationen.

Nu ska Adam Thulin ge ut sin kokbok, därefter ska han fortsätta att jobba med mat. Riktigt på vilket sätt har han däremot inte riktigt bestämt sig för ännu.

– Jag har fått ganska många jobberbjudanden varav några är riktigt intressanta. Men jag skulle också vilja blanda lite och kombinera sociala medier och olika gästspel med att jobba på restaurang.

"Så jäkla begåvad"

30-årige Jimmy Guo, som tävlade mot Adam Thulin i finalen, är glad för sin andraplats.

– Jag känner mig superärad. Adam är en otroligt värdig vinnare. Jag kände under hela tävlingen att det är honom man måste slå, men det gick liksom inte eftersom han är så jäkla begåvad, säger han.

Även Guo var nervös inför finalinspelningen:

– Jag var faktiskt chockad över hur mycket nerver som kom fram på själva finaldagen. Plötsligt blev det den viktigaste matlagningen jag hade stått inför i hela mitt liv. Bara den pressen var ju monumental. Matlagning och ätande är ju ofta en stund i nuet som sedan glöms bort, men det här kommer jag aldrig att glömma!

Fakta: Vinnare av "Sveriges mästerkock"

Adam Thulin, 21 år, Katrineholm.

Tidigare vinnare:

Louise Johansson (2011), Sigrid Bárány (2012), Jennie Walldén (2013), Amir Kheirmand (2014), Sandra Mastio (2015), Catarina König (2016), Klara Lind (2017), Erik Hammar (2018), Gabriel Jonsson (2019), Sofia Henriksson (2020), Christin Kashou (2021).

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons