Annons

Hasselbladspriset nu dubbelt så stort

Fotografi • Publicerad 2 mars 2022
2020 gick Hasselbladspriset till Alfredo Jaar som fick en miljon kronor. I fjol ställdes priset in på grund av pandemin. Arkivbild.
2020 gick Hasselbladspriset till Alfredo Jaar som fick en miljon kronor. I fjol ställdes priset in på grund av pandemin. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Hasselbladspriset fördubblas och blir från och med i år två miljoner kronor. Priset delades ut första gången 1980 och beslutet att dubbla prissumman motiveras med en ambition att stärka prisets ställning som det största internationella priset inom fotografi.

Styrelseordförande Göran Bengtsson berättar i ett pressmeddelande att man samtidigt vill öka intresset för fotografi samt att styrelsen ser satsningen som ett sätt att förvalta Erna och Victor Hasselblads arv.

Annons

Årets pristagare tillkännages 8 mars.

Rättelse: I en tidigare version hade styrelsens ordförande fel efternamn.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons