GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Havsdoftande räknebok med mycket att upptäcka

Uppradade fiskar och solbrända badgäster. Det är några av inslagen i Emilia Ilkes debutbok. Recensenten Jonna Fries blir förtjust.
Bokrecension • Publicerad 19 juni 2021
Boardbook

Räkna med havet

Text och bild: Emilia Ilke

Förlag: Mirando Bok

"Räkna med havet" är konstnären Emilia Ilkes första barnbok. Upplägget är enkelt. Siffrorna ett till tio presenteras genom räkneexempel med olika föremål och figurer.

På sidorna syns slingrande maneter, solbrända badgäster, hälsande matroser och båtar på väg mot okända mål. Med naivistiska drag och mjuka färger formar Ilke kompositioner som är både vackra och fantasieggande.

Boken innehåller inga ord, men på varje uppslag finns en siffra. Några är gömda under luckor, som inte alltid är helt lätta att hitta. Letandet och det oregelbundna mönstret skapar spänning.

Här finns mycket att upptäcka och fantisera kring. Bokens höjdpunkt är de tre kaffedrickande krabborna som bland skarpa kanter och yviga penseldrag lockar till skratt. Det är en fin debut som gör mig nyfiken på Ilkes nästa steg.

Jonna FriesSkicka e-post
Detta är en recension i Kristianstadsbladet. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.