Annons

HC Andersonpris till Woodson

Litteratur • Publicerad 6 maj 2020
Alma-pristagaren Jacqueline Woodson får även ett av årets två HC Anderson-pris av Ibby. Arkivbild.
Alma-pristagaren Jacqueline Woodson får även ett av årets två HC Anderson-pris av Ibby. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Den amerikanska barn- och ungdomsförfattaren Jacqueline Woodson får tillsammans med den schweiziska illustratören och barnboksförfattaren Albertine årets HC Andersen-pris av Ibby (International board on books for young people). Priset består av en medalj och ett diplom och pristagarna offentliggörs varje år på Ibbys världskongress.

Woodson fick för två år sedan Alma-priset i Sverige och prisas nu för böcker med "ett lyriskt språk, starka huvudpersoner och en bestående känsla av hopp".

Även Albertine brukar återfinnas i listan av de nominerade till Alma-priset. Ibbys HC Anderson-pris får hon för "verk som utrycker spontanitet kombinerad med stor uppmärksamhet för detaljer, oändlig precision och humor".

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons