Annons

Helena Östlund får Lindgren-pris

Kultur • Publicerad 14 november 2007

Författaren och läraren Helena Östlund får årets Astrid Lindgren-pris, som delas ut av förlaget Rabén & Sjögren. Utmärkelsen, som inte ska förväxlas med det statliga Alma-priset, är på 100000 kronor och har funnits sedan 1967.

Helena Östlund är 36 år gammal och barnboksdebuterade 1995. Hon har gett ut böcker dels om Puck, tjejen som inte gillar sitt namn, dels om den unge trummisen Jerker. Den senaste, "Jerker: första spelningen", kom för två år sedan.

Annons

Valet av Helena Östlund som årets mottagare skedde genom en berättartävling som Rabén & Sjögren utlyst, med anledning av Lindgrens 100-årsfirande. Helena Östlunds vinnarhistoria, "Joy och önskeburken", ges nu ut på förlaget.

– Astrid Lindgren är självklart en av mina stora förebilder och inspirationskällor. Och historien om Joy bara fanns där, säger Helena Östlund i ett pressmeddelande. (TT Spektra)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons