Annons

Hen vinner Barnradions bokpris

Litteratur • Publicerad 6 november 2022
Juryn som utsett årets bokpris består av Sonja El-khoury, Tage Kihlbaum Rosell, Jurre Van Noor, Lova Tunberg och Linn Barraza Bondeson. Arkivbild
Juryn som utsett årets bokpris består av Sonja El-khoury, Tage Kihlbaum Rosell, Jurre Van Noor, Lova Tunberg och Linn Barraza Bondeson. ArkivbildFoto: Alexander Donka/Sveriges Radio/TT

Maria Hellbom får Barnradions bokpris för sin debutbok "Älgkungen". Hon får priset i kategorin årets bästa barnbok för 9–12-åringar.

Prissumman är 30 000 kr.

Annons

Vinnaren av Barnradions bokpris utses av barn. I år är det femteklassare från Bagarmossens skola i Stockholm som har varit jury.

Juryns motivering lyder: "Genom vänskap och kärlek hjälper oss boken att förstå att vi måste stoppa miljöförstöringen och klimatförändringarna. En högläsningsbok till alla barn och vuxna som vill se bortom träden i skogen".

Barnradions bokpris är instiftat av Sveriges Radio och UR (Utbildningsradion).

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons