Annons

Henriksson covidpositiv – Sillén får köra själv

Ett positivt testsvar rör till det i kommentatorsboxen för Sverige. Artisten Linnea Henriksson skulle varit Edward af Silléns bisittare i de tre Eurovision-sändningarna, men sedan ett covidsnabbtest gav ett positivt svar har hon varit isolerad på sitt hotellrum och reser nu hem igen.
Tv • Publicerad 10 maj 2022
Edward af Sillén får kommentera semifinalerna på egen hand. Pessbild.
Edward af Sillén får kommentera semifinalerna på egen hand. Pessbild.Foto: SVT
Linnea Henriksson får ladda om på hemmaplan inför finalen på lördag. Arkivbild.
Linnea Henriksson får ladda om på hemmaplan inför finalen på lördag. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Det innebär att Edward af Sillén får kommentera semifinal 1 i kväll och semifinal 2 på torsdag på egen hand.

– Det är naturligtvis jättetråkigt att Linnea Henriksson inte kan medverka helt som det var tänkt, men hon mår bra. Hon har ju varit vaccinerad sedan länge, och är symptomfri, säger Sveriges delegationschef Lotta Furebäck i ett pressmeddelande.

Annons

Vid avresa från Sverige testade Henriksson negativt för Covid-19, men ett snabbtest visade positivt efter att hon landat i Turin. Ett nytt, officiellt test har gjorts som visar negativt, men Linnea Henriksson reser hem igen och medverkar inte i semifinalsändningarna.

Eftersom samtliga i den svenska delegationen var på öppningsceremonin vid den tidpunkten hon landade innebar det att hon inte hann träffa någon i den svenska delegationen.

För att ta det säkra före det osäkra återvänder Edward af Sillén till Sverige efter semifinal 1 och sedan räknar duon med att återförenas för att genomföra finalen tillsammans på lördag – från SVT i Stockholm.

– Det här är den bästa lösningen, för då kan Linnea och jag åtminstone kommentera finalen tillsammans vilket vi längtat efter, säger Edward af Sillén, enligt pressmeddelandet.

– Jag hade verkligen sett fram emot det här uppdraget och att få uppleva Eurovision på plats, så det är förstås supertrist och surrealistiskt hur det blev. Men slutet gott allting gott. Vi gjorde allt enligt reglerna och jag är glad för alla försiktighetsåtgärder, säger Linnea Henriksson.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons