Annons

Hon är den mest framgångsrika låtskrivaren

Nöje • Publicerad 8 mars 2021
Noonie Bao, artistnamn för Jonnali Parmenius, är för andra året i rad den mest framgångsrika kvinnliga låtskrivaren i Sverige enligt en sammanställning från Stim. Arkivbild.
Noonie Bao, artistnamn för Jonnali Parmenius, är för andra året i rad den mest framgångsrika kvinnliga låtskrivaren i Sverige enligt en sammanställning från Stim. Arkivbild.Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

På internationella kvinnodagen uppmärksammar Stim de mest framgångsrika kvinnliga låtskrivarna under 2020. Den som toppar listan är Jonnali "Noonie Bao" Parmenius, som har haft stora framgångar med låten "Who's laughing now" med Ava Max. Hon har tidigare samarbetat med världsartister som David Guetta, Katy Perry, Zara Larsson, Avicii och Camila Cabello.

På andra- och tredjeplats över de som har haft störst intäkter ligger Tove "Tove Lo" Nilsson och Maria Jane Smith, ena halvan av artistduon Smith & Thell. Men även om det finns en del exempel på framgångsrika kvinnliga låtskrivare är musikbranschen fortfarande mansdominerad, enligt Stim.

Annons

"Musikbranschen är starkt mansdominerad, både vad det gäller representation och intäkter från musiken. Därför vill vi så här på internationella kvinnodagen lyfta fram och fira dessa grymma låtskrivare och deras framgångar, som kan bana väg för fler kvinnor i musiken", säger Lina Heyman på Stim i ett pressmeddelande.

Topplistan över de mest framgångsrika kvinnliga låtskrivarna baseras på intäkter i Sverige och internationellt.

Fakta: Lista över mest framgångsrika kvinnliga låtskrivarna 2020

1. Jonnali "Noonie Bao" Parmenius

2. Tove "Tove Lo" Nilsson

3. Maria Jane Smith

4. Robin "Robyn" Carlsson

5. Laleh Pourkarim

6. Veronica Maggio

7. Lykke Li Zachrisson

8. Zara Larsson

9. Melissa Horn

10. Karin Dreijer

Listan bygger på Stims data över intäkter från såväl tjänster som Spotify och Apple Music som från radio, tv, konserter och butiker, både i Sverige och internationellt.

Källa: Stim

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons