Annons

Hon blir ny ledare för Cullberg

Dans • Publicerad 13 april 2022
Kristine Slettevold blir ny konstnärlig ledare för danskompaniet Cullberg. Pressbild.
Kristine Slettevold blir ny konstnärlig ledare för danskompaniet Cullberg. Pressbild.Foto: Jens Sethzman

Kristine Slettevold har utsetts till ny konstnärlig ledare för danskompaniet Cullberg. Hon är själv dansare och prefekt vid institutionen för dans vid Stockholms konstnärliga högskola.

"Jag är oerhört glad och förväntansfull inför detta spännande uppdrag. Det är en utmanande och mycket inspirerande uppgift. Cullberg har fantastiska dansare och medarbetare och jag ser fram emot att skapa en kreativ arbetsmiljö och en plats för den samtida danskonstens utveckling", säger hon i ett pressmeddelande.

Annons

Slettevold är född 1978 i Tønsberg, Norge. Hon är utbildad vid Khio och Skolen For Samtidsdans i Oslo. Som dansare har hon arbetat med koreografer som Cristina Caprioli, Jefta van Dinther och Hooman Sharifi. Hon tillträder sin nya tjänst efter sommaren.

Cullbergs tidigare konstnärliga ledare Gabriel Smeets slutade i mars i år efter åtta år i tjänsten.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons