Annons

"Jag ville vara en schysst kille"

Marcus "Mcuze" Johansson kastade glaskulan på 100 000 kronor och lämnade sin partner Nicole Wennerström utan vinstpengar i "Paradise hotel". Ett beslut han motiverade med att de andra deltagarna fick dela på den resterande summan.
Tv • Publicerad 6 maj 2020
Marcus "Mcuze" Johansson vinner "Paradise hotel" och kastar glaskulan i finalen. Nicole Wennerström känner sig ändå som en vinnare. Pressbild.
Marcus "Mcuze" Johansson vinner "Paradise hotel" och kastar glaskulan i finalen. Nicole Wennerström känner sig ändå som en vinnare. Pressbild.Foto: Ruben Labbé/Viaplay Sverige

– Jag skiter i pengarna och delar med alla, säger han i programmet.

Årets säsong av "Paradise hotel" har som vanligt innehållit mycket drama, Marcus Johansson har återkommande kritiserats av de andra deltagarna, framför allt av spelpartnern Nicole Wennerström, för att ha på sig en "offerkofta".

Annons

– Jag är lite besviken på hur jag framställs, men överlag är jag jättenöjd och framför allt över slutet, säger Marcus Johansson till TT.

TT: Tycker du att du är en värdig vinnare?

– Jag föll på målsnöret förra gången, egentligen var jag mer förtjänt att vinna min första säsong. Det är en definitionsfråga vem som är den mest värdiga vinnaren. Jag tycker att Nicole har spelat jättebra hela säsongen. Adam är en minst lika värdig vinnare som mig om inte mer, han var ju mest omtyckt i huset.

Litar inte på

Marcus Johansson påstår i finalavsnittet att han tänker dela de 100 000 kronorna han själv får behålla med Nicole Wennerström och ge henne 50 000. Ett löfte hans spelpartner inte litar på.

– Jag antog att jag inte skulle få något, det är många som säger att de ska dela med sig och så händer det aldrig. Det är lätt att stå och lova saker, men ett halvår senare blir det en annan grej, säger Nicole Wennerström.

Hon tror heller inte att hans motiv var så ädla som de framställs i finalen.

– Han gjorde det ju inte för andras skull, han ville vara den som kastar först, vilket är helt förståeligt. Det blir bara fel om han nu inte kommer att dela pengarna med mig. Då är det ju ingen "Robin Hood"-saga, säger hon.

"Schysst kille"

Marcus Johansson säger att han ångrar att han pratade så mycket taktik innan finalveckorna och borde ha fokuserat mer på upplevelsen.

– Jag skulle ha varit mer brutalt ärlig med att jag ville vinna. Jag spelade hårt som fan samtidigt som jag ville vara en schysst kille. Det går inte riktigt hand i hand, säger han.

Trots den dramatiska upplösningen beskriver båda finalisterna årets säsong som ovanligt snäll. Nicole Wennerström säger att det inte finns någon bitterhet gentemot Marcus Johansson.

Annons

– Vi har en jättebra relation och jag har släppt det där nu. Jag känner mig faktiskt som en vinnare ändå. Det tog typ två månader innan jag var över själva chocken, säger hon.

Fakta: Så går finalen i "Paradise hotel" till

Två finalpar ställs mot varandra och de tidigare deltagarna som har röstats ut under säsongen får välja vilket par de vill skicka till final genom att ställa sig bakom det par de tycker är mest värdiga vinnare. I finalen står det vinnande paret med en varsin glaskula i händerna.

Programledaren lägger upp 50 000 kronor åt gången och finalisterna kan välja att kasta kulan i marken eller hålla kvar till nästa nivå. Kastar de kulan innan programledaren hunnit till 500 000 så får den deltagare som kastat behålla den summan han eller hon kastade på, medan de resterande deltagarna (förutom den andra vinnaren) får dela på pengarna som blir över.

Deltagare som har kastat kulan tidigare är bland andra Jesper Johansson, Marcelo Peña och Hannah Klostermann.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons