Annons

Jakobs: "Det här kommer att bli skitfett"

Första repetitionen inför Eurovision Song Contest nästa helg är avklarad och Cornelia Jakobs stortrivs redan.
Eurovision Song Contest • Publicerad 3 maj 2022
Cornelia Jakobs har klarat av den första repetitionen i Turin inför Eurovision Song Contest. Arkivbild.
Cornelia Jakobs har klarat av den första repetitionen i Turin inför Eurovision Song Contest. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Även om en del arbete återstår med att få italienarna att göra som hon vill när det gäller ljus och bild är det en nöjd Cornelia Jakobs som nås på telefon från Turin på tisdagskvällen.

– Det känns så bra, jag känner mig lugn och trygg med att det här kommer att bli skitfett, säger hon.

Annons

Efter första dagens repetitioner står det dock klart för det svenska teamet att tydlighet och tålamod kommer att vara ledorden på resan mot finalen den 14 maj.

– Vi är så noga med detaljer i Sverige och noga med att följa direktiv. Här är det ett annorlunda "tänk" och lite mer mañana-mañana. Man behöver vara ganska tydlig och ha tålamod, säger Cornelia Jakobs och skrattar.

Själva arenan i Turin är mindre än Friends arena, men publiken är längre bort från scenen vilket gör att numret behöver anpassas till de förutsättningarna.

– Det är viktigt att hitta rätt kameravinklar för att behålla närheten och det sköra så att det inte bara blir stort och pråligt. Det jobbar vi mycket med.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons