Annons

Jakobs får talförbud – för att rädda rösten

Eurovision Song Contest • Publicerad 10 maj 2022
Cornelia Jakobs uppträdde i Eurovisionbyn i centrala Turin.
Cornelia Jakobs uppträdde i Eurovisionbyn i centrala Turin.Foto: Jessica Gow/TT

Med bara några dagar kvar till sin semifinal i Eurovison har Cornelia Jakobs fått totalförbud mot att prata. Orsaken är att hennes team vill spara på hennes röst.

– Hon pratar och pratar och pratar hela tiden. Till slut sade hennes röstcoach åt henne att vara helt tyst för att rösten ska räcka, säger Jakobs talesperson Frida Boström.

Annons

Förbudet innebär att intervjuer nu ställs in eller sker via chatt. Enligt Frida Boström rör det sig om en förebyggande åtgärd och säger att Jakobs inte har några egentliga röstproblem, i alla fall inte än.

På måndagskvällen sjöng Jakobs några låtar i Eurovsionbyn i centrala Turin och hon lät då raspigare än vanligt på rösten.

– Hon var ungefär lika raspig som hon var under Melodifestivalen. Hon har tagit astmamedicin igen och det ska inte vara någon fara, säger Frida Boström.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons