Annons

Jakobs om uppståndelsen i Eurovision: Otroligt

Årets Eurovisionartister har mött pressen på det årliga "turkosa mattan"-jippot. Ett av mattans hetaste villebråd heter Cornelia Jakobs.
Eurovision Song Contest • Publicerad 8 maj 2022
Cornelia Jakobs gör entré på den turkosa mattan i Turin.
Cornelia Jakobs gör entré på den turkosa mattan i Turin.Foto: Jessica Gow/TT
"Jag känner mig väldigt ärad och smickrad", säger Cornelia Jakobs om uppmärksamheten.
"Jag känner mig väldigt ärad och smickrad", säger Cornelia Jakobs om uppmärksamheten.Foto: Jessica Gow/TT

Eurovision-veckan började som vanligt med att alla artister intog den "turkosa mattan" för att prata med journalister från hela Europa. I år ägde tillställningen rum vid det pampiga Venaria-palatset utanför Turin.

Mattans kanske mest eftertraktade intervjuobjekt, vid sidan av Ukrainas Kalush Orchestra och Italiens Mahmood & Blanco, var svenska Cornelia Jakobs.

"Säger konstiga saker"

Annons

– Jag har ingen aning om hur många intervjuer jag har gjort i dag, jag börjar bli lite hjärndöd och säger konstiga saker. Men jag står på benen än så länge, säger hon.

Men trots allt trivs hon med den stora uppmärksamheten.

– Jag känner mig väldigt ärad och smickrad, det är en otrolig komplimang. Att folk verkligen gillar låten så mycket är helt ljuvligt.

Minglar med Spanien

TT: Har du hunnit träffa andra artister?

– Jag och Spaniens Chanel bor på samma hotell så vi har minglat lite och hon är supergullig. Sedan har jag hängt lite med britiska Sam Ryder och han är också supernice, Men annars så har de separerat oss ganska mycket på grund av covid, säger hon.

– Förmodligen får vi träffas mer när det är genrep och det ska bli skitkul. Det känns generellt inte som att det är så tävlingsinriktat här. Det är varm och kärleksfull stämning.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons