unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Johan Ulveson får årets Thaliapris

Johan Ulvesson får Svenska Dagbladets Thaliapris 2020 för rollen som Vladimir i ”I väntan på Godot” på Dramaten, skriver SvD.
Johan Ulvesson får Svenska Dagbladets Thaliapris 2020 för rollen som Vladimir i ”I väntan på Godot” på Dramaten, skriver SvD.
Foto: Henrik Montgomery/TT

Skådespelaren Johan Ulveson får Svenska Dagbladets Thaliapris 2020 för rollen som Vladimir i ”I väntan på Godot” på Dramaten, skriver SvD.

Enligt Thaliaprisets jury är Johan Ulvesons skådespelarkonst unik inom absurd teater.

"Han har en enastående förmåga att med tankens och kroppens intelligens och exakt fysisk precision fånga människans villkor i en absurd tillvaro. Det är som om hans subtila uttryck har ropat efter Samuel Becketts och Eugène Ionescos pjäser som står med en fot i komiken och en i tragiken", lyder motiveringen.

Johan Ulveson fick sitt genombrott i Boulevardteaterns uppsättning av Gogols "Revisorn" 1990 och var under ett antal säsonger medlem i humorgruppen Lorry. Han är närmast aktuell i SVT-serien "Premiärdatum oklart” och i den andra säsongen av Josephine Bornebuschs tv-serie ”Älska mig”, som sänds i Viaplay.