Annons

Johannes Nyholm radiodebuterar med skräck

Radio • Publicerad 5 juni 2020
Johannes Nyholm debuterar som radioregissör. Arkivbild.
Johannes Nyholm debuterar som radioregissör. Arkivbild.Foto: Vilhelm Stokstad / TT

Vem är flickan med de svarta ögonen som kommer fram när det åskar? Hur kan en fisketur med morfar förvandlas till en mardröm? Och vad hände med alla barn som mystiskt försvann från ett sommarläger?

Serien "Sommarskräck" från Barnradions Drama för unga är skriven av Johannes Pinter, Elisabeth Östnäs och Lena Ollmark. Regissör är Johannes Nyholm, som ligger bakom Guldbaggenominerade filmer som "Las Palmas" och "Jätten" och senast var aktuell med skräckdramat "Koko-di koko-da".

Annons

"Steget från vita duken till svarta duken är både långt och väldigt kort. Jag har alltid älskat att jobba med ljud, och velat fördjupa mig mer i det. Så det här kan väl ses som de första stapplande stegen på den vägen", säger Johannes Nyholm i ett pressmeddelande.

Premiär 14 juni i P4, på hemsidan sverigesradio.se/dramaförunga och i appen Sveriges Radio Play.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons