Annons

Johnny Depp överklagar i förtalsmål

Nöje • Publicerad 9 december 2020
Johnny Depp har lämnat in en överklagan till en appellationsdomstol enligt brittiska medier. Arkivbild.
Johnny Depp har lämnat in en överklagan till en appellationsdomstol enligt brittiska medier. Arkivbild.Foto: Alvaro Barrientos/TT

Johnny Depp har överklagat det brittiska domstolsbeslutet som fattats till hans nackdel i ett uppmärksammat förtalsmål mot tabloiden The Sun. Enligt The Guardian har han lämnat in en överklagan till en appellationsdomstol, trots att domaren som dömde i fallet avrådde honom från att lägga ned tid på det.

– Jag ser inte hur det kan finnas grund för att lyckas med en överklagan, sade domaren då.

Annons

Det var i början av november som domstolen slag fast att The Suns skribent inte gjort sig skyldig till förtal för att ha publicerat en artikel där skådespelaren kallas för hustrumisshandlare.

Depp har till följd av domen lösts från sitt kontrakt på fem filmer med Warner Bros och gått miste om en roll i kommande "Fantastiska vidunder"-filmen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons