Joss Stone gör musikal på West End i London

Musik • Publicerad 12 februari 2023
Joss Stone har skrivit en musikal. Arkivbild.
Joss Stone har skrivit en musikal. Arkivbild.Foto: Evan Agostini

Den brittiska soulsångerskan Joss Stone har skrivit musikalen "Tidsresenärens hustru", som får premiär i oktober i år på West End i London, skriver The Guardian.

Musikalen bygger på Audrey Niffeneggers bästsäljande bok med samma namn och handlar om en man med en genetisk åkomma som får honom att ofrivilligt resa i tiden – medan hans hustru Clare tvingas vänta på honom. Romanen har tidigare blivit både en film och en tv-serie. Nu står Joss Stone och Dave Stewart för musik och sångtexter, och det är första gången Joss Stone skriver en musikal.

– Först trodde jag att det skulle vara en helt annan musikalisk miljö. Jag föreställde mig att det skulle vara väldigt stelt – "det är så här vi gör saker" – på grund av att allt annat rör sig så mycket. Men det var det inte, det var så roligt, säger hon.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.