Annons

Jussie Smollett dömd till fängelse

Beott • Publicerad 11 mars 2022
Den amerikanske skådespelaren Jussie Smollett, känd för sin biroll i tv-serien "Empire", döms till 150 dagars fängelse.
Den amerikanske skådespelaren Jussie Smollett, känd för sin biroll i tv-serien "Empire", döms till 150 dagars fängelse.Foto: AP/TT

Den amerikanske skådespelaren Jussie Smollett, känd för sin biroll i tv-serien "Empire", döms till 150 dagars fängelse, skriver Billboard. Domen föll efter det att en jury i Chicago fastslagit att Smollett ljugit för polisen om att ha fallit offer för ett hatbrott för tre år sedan.

Utöver fängelsedomen inkluderar straffet även 30 månaders skyddstillsyn och 145 000 dollar (cirka 1,4 miljoner kronor) i böter.

Annons

Jussie Smollett polisanmälde i januari 2019 att han blivit överfallen av två maskerade män som hade bundit en snara runt hans hals och hällt blekmedel över honom. När polisen inte kunde hitta någon övervakningsfilm från händelsen började rykten spridas på sociala medier att Smollett hittat på alltihop.

Under den efterföljande utredningen grep polisen två bröder, som senare erkände att de hjälpt till att iscensätta attacken.

Jussie Smollett har hela tiden hävdat att han är oskyldig – vilket han även fortsatte att göra efter att domen fallit, skriver Billboard.

“Jag är oskyldig. Hade jag varit skyldig skulle jag ha sagt det för länge sedan", ropade Smollett då han fördes ut ur rättssalen, enligt sajten.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons