Annons

Kabusas konkurs påverkar Brunk Holmqvist

Den 15 januari begärdes förlaget Kabusa Böcker i konkurs. Det innebär att författaren Karin Brunk Holmqvist står utan förlag. Men kanske inte så länge till.
Tomelilla • Publicerad 14 februari 2018
Karin Brunk Holmqvist är en av Skånes mest populära författare.
Karin Brunk Holmqvist är en av Skånes mest populära författare.Foto: Inger Marie Grini

Österlenförfattaren Karin Brunk Holmqvist är en av förlagets största författare. Efter sin romandebut ”Potensgivarna” har hon gett ut tretton titlar under 20 års tid. Hennes kommande bok ”Tango i Tabernakel” – en humoristisk skröna som utspelar sig i Brösarp – var planerad för utgivning i vår. Men i och med konkursen ser saker och ting annorlunda ut.

Förlaget Kabusa Böcker har redovisat en förlust på sammanlagt 1,5 miljoner kronor de senaste två boksluten. Kabusa Böcker startades 2002 av Kerstin Aronsson och har fått sitt namn av en plats i sydligaste Sverige, och världens vackraste skjutfält. Kabusa Böcker har gett ut svensk som översatt skönlitteratur för vuxna och barn, fack- och presentböcker.

Annons

– Det var tänkt att boken skulle komma ut den 15 mars, men nu blir det inget av det. Det är jättetrist att det har blivit så här och jag har haft ett så fint samarbete med Kabusa genom alla åren, säger Karin Brunk Holmqvist.

Men uppgiven är Karin Brunk Holmqvist inte, då flera andra förlag har hört av sig. Men vilket förlag som får äran att ge ut hennes nyaste alster vill hon dock inte avslöja än. Hon har ett möte på fredag berättar hon för Ystads Allehanda.

– Det känns bra att det blir en fortsättning, så jag kan lägga detta bakom mig. Konkursen skedde ju i januari och det har varit så mycket jobb med bland annat nya avtal som ska skrivas.

Hennes nya roman ”Tango i tabernaklet” har varit planerad för utgivning den 15 mars 2018 och kommer även att lanseras på Bokmässan i höst.

Moa SkimutisSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons