Annons

Känd designer gripen för krokodilsväskor

Mode • Publicerad 10 juli 2022
Väskor och bälten gjorda av krokodilskinn – lagliga att sälja men endast med rätt certifikat som kan vara svårt att erhålla. Arkivbild.
Väskor och bälten gjorda av krokodilskinn – lagliga att sälja men endast med rätt certifikat som kan vara svårt att erhålla. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Nancy Gonzalez accessoarer har burits av rollfigurerna i "Sex and the city" och av kändisar som Salma Hayek, Britney Spears och Victoria Beckham.

Nu har designern gripits i sitt hemland Colombia och riskerar att utlämnas till USA efter att ha försökt smuggla handväskor i krokodilskinn till USA. Väskor som kan säljas för 100 000 kronor i designerbutiker i USA och Europa.

Annons

Enligt uppgifter till AP ska Gonzalez ha betalat passagerare för att bära med sig krokodilväskorna i sitt personliga bagage på flyg till USA. Passagerarna instruerades att säga att väskorna var gåvor till släktingar om de möttes av några frågor i tullen.

Gonzalez riskerar att ett maxstraff på 25 års fängelse och cirka 5,2 miljoner kronor i böter.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons