Annons

Kändisarnas upprop – om livet efter corona

Nöje • Publicerad 7 maj 2020
Madonna har skrivit under uppropet. Arkivbild.
Madonna har skrivit under uppropet. Arkivbild.Foto: Thoko Chikondi

Fler än 200 skådespelare och kreatörer, däribland Madonna och Robert De Niro, har tillsammans med forskare skrivit på ett upprop som uppmanar politiker att inte återgå till "det normala" när coronakrisen är över, det rapporterar NME.

I stället menar de att världsledare och invånare måste "se över den ohållbara logiken som fortfarande råder och genomföra en djupgående översyn av mål, värderingar och ekonomier". Anledningen, skriver de, är att de vill undvika en ekologisk katastrof.

Annons

Uppropet är publicerat i den franska tidningen Le Monde , på initiativ av den franska skådespelaren Juliette Binoche och astrofysikern Aurélien Barrau. De skriver att "den massiva utrotningen av livet på jorden inte längre är under tvivel och att alla indikatorer pekar på att det är ett direkt existentiellt hot". De menar även att en ekologisk kollaps "kommer att få omätbara konsekvenser":

Fler kända namn som har skrivit på uppropet är Cate Blanchett , Iggy Pop, Adam Driver, Willem Dafoe, Rooney Mara och Penelope Cruz.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons