Annons

Karin Olsson slutar som Expressens kulturchef

Karin Olsson slutar som kulturchef för Expressen, skriver hon själv i samma .
Kultur • Publicerad 11 maj 2022
Karin Olsson (till höger) slutar som kulturchef på Expressen. Här tillsammans med SvD:s kulturchef Lisa Irenius. Arkivbild.
Karin Olsson (till höger) slutar som kulturchef på Expressen. Här tillsammans med SvD:s kulturchef Lisa Irenius. Arkivbild.Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT

"Jag vill säga tack till alla som har läst, tittat och lyssnat. Och ett innerligt tack till kulturredaktionen, vars värme, arbetsglädje och skärpa är oumbärlig. De år som varit har varit mina bästa", skriver hon i krönikan.

Olsson kommer att fortsätta arbeta vidare på Expressen med sina uppdrag som biträdande chefredaktör och ställföreträdande ansvarig utgivare. En ny kulturchef tillkännages den 13 maj, skriver tidningen.

Annons

Karin Olsson tillträdde 2010. Hon skriver i artikeln att hon såg det som sin viktigaste uppgift att samla några av Sveriges främsta intellektuella:

"Varje era kräver nya röster, samtidigt måste en kultursida ha en kör av kontinuitet och tyngd. Idag bär en ny generation upp sidan; det känns inget mindre än fantastiskt", skriver hon.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons