Annons

Keanu Reeves släpper seriealbum

Nöje • Publicerad 4 mars 2021
Keanu Reeves är både medförfattare till och förlaga för huvudpersonen i "Brzrkr", ett nytt seriealbum. Arkivbild.
Keanu Reeves är både medförfattare till och förlaga för huvudpersonen i "Brzrkr", ett nytt seriealbum. Arkivbild.Foto: Jordan Strauss/AP/TT

Skådespelaren Keanu Reeves har inte bara blivit rollfigur i spelet "Cyberpunk 2077", utan nu även seriefigur. Seriealbumet "Brzrkr" (uttalas "beserker", alltså bärsärk) är skriven av Reeves, tillsammans med serieskaparen Matt Kindt, rapporterar The New York Times.

Seriefiguren Brzrkr är en odödlig krigare vars utseende påminner om Keanu Reeves eget. Han söker efter sig ursprung och vill hitta ett sätt att avsluta sitt 80 000 år långa liv.

Annons

– Jag har älskat serier sedan jag var liten och de har haft ett viktigt inflytande på mig genom min karriär, säger Reeves.

Seriealbumet är det första i en serie om tolv planerade delar. Totalt har "Brzrkr" beställts i 615 000 exemplar redan innan albumet givits ut, rapporterar The New York Times.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons