Annons

Kerstin Ekman får ljudbokspris för "Löpa varg"

Kerstin Ekmans "Löpa varg" – inläst av Lennart Jähkel – har utsetts till årets bästa ljudboksroman 2021 på Storytel. Som att sitta runt lägerelden och höra en berättelse om liv och död, motiverar juryn.
Litteratur • Publicerad 1 april 2022
Kerstin Ekmans "Löpa varg" har utsetts till årets bästa ljudboksroman.
Kerstin Ekmans "Löpa varg" har utsetts till årets bästa ljudboksroman.Foto: Henrik Montgomery/TT

Kerstin Ekmans "Löpa varg", en av fjolårets mest hyllade och lästa svenska romaner, går hem även i ljudboksformatet. Kerstin Ekman själv är "mycket glad" för priset och framhåller i ett pressmeddelande att även de gamla grekerna – och romarna – lyssnade till litteraturen snarare än läste den.

Priset för bästa spänningsbok gick till Åsa Larsson för "Fädernas missgärningar", inläst av författaren själv.

Annons

Emma Hamberg tog emot prisstatyetten i feelgood-klassen för "Je m'appelle Agneta". Hon har själv läst in sin bok som handlar om en 49-årig kvinna som slår sig fri och flyttar till Provence.

"Det är lite som ett öppet mål, hur kan ingen ha beskrivit det underbara med att ha sköna gropar i låren, och att känna att livet väntar, fast på ett annat sätt?" säger Emma Hamberg i ett pressmeddelande.

Carl Hedin och Frida Bank fick faktabokspriset för "Hästpojken", inläst av Carl Hedin, medan barnbokspriset gick till Agnes och Elias Våhlund för "Handbok för superhjältar 6: Utan hopp" inläst av Frida Hallgren. Statyetten i ungdomsklassen gick till Niklas Darkes bearbetning till lättläst av Maria Gripes "Agnes Cecilia: En sällsam historia". Inläsningen är gjord av Viktoria Flodström. (TT)

Fakta

Storytel awards

Storytel awards delas ut i syfte att kora plattformens bästa ljudböcker.

De av plattformens böcker som fått mest lyssnare och högst betyg kan nomineras av respektive förlag. I regel finns dessa ljudböcker även på fler plattformar.

Lyssnare från samtliga kan sedan vara med och rösta fram tre finalister i varje kategori. Vinnarna koras av en oberoende jury.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons