Annons

Kortfilmen firas en hel månad

Film • Publicerad 3 december 2020
Guldbaggebelönade Niki Lindroth von Bahr tillägnas ett retrospektiv på Kino i Lund, som ett exempel på hur kortfilmen uppmärksammas i december. Arkivbild.
Guldbaggebelönade Niki Lindroth von Bahr tillägnas ett retrospektiv på Kino i Lund, som ett exempel på hur kortfilmen uppmärksammas i december. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Den 21 december och en månad framåt kommer kortfilmen att få lite extra kärlek på olika håll i landet. Vanligtvis brukar aktörer som Folkets bio och Uppsala kortfilmsfestival fira kortfilmens dag den 21 december, årets kortaste dag, men på grund av pandemin förlänger man nu perioden på många håll och satsar dessutom på filmvisning utomhus.

Strömningstjänsten Draken Film öppnar en digital kortfilmsbiograf där hela kortfilmsutbudet och specialkurerade filmpaket visas gratis den 21 december.

Konceptet Kortfilmsdagen startade i Frankrike 2011 och finns i dag i över 20 länder på norra halvklotet.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons