Annons

Kronlöf skriver öppet brev till Ismail

Nöje • Publicerad 15 april 2021
Skådespelaren Bianca Kronlöf riktar kritik mot Soran Ismail och komikerbranschen i ett öppet brev på sitt Instagramkonto. Arkivbild.
Skådespelaren Bianca Kronlöf riktar kritik mot Soran Ismail och komikerbranschen i ett öppet brev på sitt Instagramkonto. Arkivbild.Foto: Ali Lorestani/TT

Skådespelaren Bianca Kronlöf har skrivit ett öppet brev till komikern Soran Ismail som hon läser upp på sitt Instagramkonto, rapporterar SVT:s Kulturnyheterna.

I inlägget, som har visats över en miljon gånger sedan det publicerades på onsdagen, kritiserar skådespelaren också SVT för dokumentären "Persona non grata – Soran Ismail". Hon ger samtidigt hela komikerbranschen en känga – i synnerhet sina manliga kollegor, som hon menar distanserat sig från allvaret i anklagelserna.

Annons

Enligt Kronlöf var komikerbranschen tyst under metoo-hösten och är i högre grad än andra branscher beroende av vänskapsband och god stämning.

– Det finns ett ”brödraskap”, manliga komiker håller varandra om ryggen och jargongen på vissa humorklubbar är djupt sexistisk, säger hon.

SVT har fått kritik från flera håll för dokumentären som skildrar Soran Ismails liv efter att han blev anklagad och anmäld för flera sexualbrott efter metoo-hösten 2017. Förundersökningen lades ner och Ismail nekar till brott.

Kronlöf kritiserar även SVT för att ha visat delar ur Ismails ”come back-föreställning”.

– Det sjuka är att SVT gör en timmes reklamfilm för den här föreställningen, säger hon i inlägget.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons