Annons

Kulturfestivalen och We Are Sthlm ställs in

Musik • Publicerad 7 maj 2020
"Aquanauts" med Cirkus Cirkör på Stockholms kulturfestival 2018. Arkivbild.
"Aquanauts" med Cirkus Cirkör på Stockholms kulturfestival 2018. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Stockholms kulturfestival och ungdomsfestivalen We Are Sthlm ställs in i år. Det meddelar Stockholms stad i ett pressmeddelande.

In i det sista hoppades man kunna genomföra evenemangen – men tvingades till slut ge upp.

Annons

"Vi har internationella artister som inte kan komma hit eller ta sig hem, samarbeten som inte kan genomföras och utifrån de restriktioner som råder tillsvidare ser vi ingen annan möjlighet än att ställa in i år", säger Linnéa Monteiro, biträdande avdelningschef på evenemangsavdelningen, i pressmeddelandet.

Beslutet att ställa in festivalveckan i augusti görs utifrån bedömningen att evenemang som är så stora som kulturfestivalen och ungdomsfestivalen, som har över en miljon besök tillsammans, "kommer att vara bland de sista sammankomster som restriktionerna släpps upp för på grund av risken för smittspridning".

Festivalerna brukar vanligen hållas vecka 33, i augusti.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons