Annons

Kulturrådet har delat ut årets sista krisstöd

Kultur • Publicerad 10 december 2020
Fotografiska i Stockholm är en av de institutioner och företag som fått stöd av Kulturrådet. Arkivbild.
Fotografiska i Stockholm är en av de institutioner och företag som fått stöd av Kulturrådet. Arkivbild.Foto: Carl Bredberg/SvD/TT

Kulturrådet har fördelat det sista stödet för i år. Den här gången fick man in 2 215 ansökningar och har beviljat totalt 440 miljoner kronor till 1 465 aktörer.

Musikområdet är dominerande, men även museer, teatrar och konsertarrangörer får ta del av stödet. Särskilt många underleverantörer som inte fick stöd i våras, som ljud- och ljustekniker och produktionsplanerare, beviljades stöd nu i höstomgången.

Annons

"Vi har valt att fördela stöd till så många som möjligt istället för att ge stora belopp till några få aktörer", säger Kajsa Ravin, generaldirektör för Kulturrådet.

Kulturrådet hoppas att regeringen ska besluta om nytt krisstöd under våren 2021.

Bland dem som tilldelas mest stöd finns Fotografiska, som får nästan fyra miljoner kronor, Lorensbergsteatern i Göteborg som får 3,8 miljoner och Oscarsteatern i Stockholm som får 2,4 miljoner.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons