Annons

Lars Kepler blir Alex Ahndoril – för ny bokserie

Litteratur • Publicerad 4 april 2023
Lars Kepler (Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril) byter tillfälligt ut pseudonymen. Arkivbild.
Lars Kepler (Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril) byter tillfälligt ut pseudonymen. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Paret bakom pseudonymen Lars Kepler, Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril, börjar på en ny bokserie. "Nyckelserien" kommer att ges ut under "pseudonymen" Alex Ahndoril.

"Vi älskar att skriva som Lars Kepler och har ingen tanke på att sluta med det, men med 'Nyckelserien' har vi fått möjligheten att utforska vår passion för pusseldeckare. Vi tycker att det är väldigt spännande med den moderna pusseldeckaren, där själva mysteriet står i fokus", säger paret i ett pressmeddelande.

Annons

Den första delen i ”Nyckelserien” heter "Jag kommer att hitta nyckeln" och utkommer den 1 november 2023 på Albert Bonniers Förlag. En andra bok är planerad till 2024.

Lars Keplers böcker har sålt i 17 miljoner exemplar och en tv-serie baserad på serien om Joona Linna, med Tom Hardy i huvudrollen, är under utveckling för Apple Tv+.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons