Annons

Lars Noréns konstbibliotek får nytt hem

Konst • Publicerad 2 maj 2022
Magasin III har förvärvat Lars Noréns privata konstbibliotek direkt från dramatikerns familj. Pressbild.
Magasin III har förvärvat Lars Noréns privata konstbibliotek direkt från dramatikerns familj. Pressbild.Foto: Jean-Baptiste Béranger
Konstnären Gunnel Wåhlstrand har formgett ett exlibris för Noréns konstbibliotek. Pressbild.
Konstnären Gunnel Wåhlstrand har formgett ett exlibris för Noréns konstbibliotek. Pressbild.Foto: Jean-Baptiste Béranger

Lars Noréns privata samling av böcker om konst, arkitektur, design och scenkonst bestod vid hans bortgång av 247 volymer. Nu har konstmuseet Magasin III i Stockholm köpt hela konstbiblioteket direkt från dramatikerns familj.

"Från och med fredagen den 6 maj finns Noréns konstbibliotek tillgängligt i vårt referensbibliotek. Där kan en nyfiken allmänhet och framtida forskare ta del av de impulser och tankar som har inspirerat Norén i hans författargärning", skriver museet i ett pressmeddelande.

Annons

Som en hyllning till Lars Norén har Magasin III tagit fram ett exlibris för hans konstböcker, formgivet av konstnären Gunnel Wåhlstrand.

Lars Norén gick bort under covid-19-pandemin i januari förra året, 76 år gammal.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons